Literate söker en specialpedagog

Literate International AB söker en Specialpedagog!

Literate International AB söker en specialpedagog som kommer att ansvara för den internationella satsningen. Vill du bli vår första medarbetare på Literate International AB? Som vår första medarbetare på kontoret kommer din arbetsdag att bli mycket varierad och spännande.

Literate International AB söker en Specialpedagog!

Literate grundades 2016 och har en exklusiv licens att kommersialisera Dysmate dyslexitesterna, utvecklade vid Universitetet i Tromsø av Professor Trude Nergård Nilssen. Företaget har 7 anställda och huvudkontor i Tromsø. Testerna har varit framgångsrika i Norge och vi håller nu på att standardisera och validera dem för den svenska och tyska marknaden.

Literate International AB är vårt nybildade dotterbolag som kommer att ansvara för den internationella satsningen. Vill du bli vår första medarbetare på Literate International AB? Som vår första medarbetare på kontoret kommer din arbetsdag att bli mycket varierad och spännande.

Kvalifikationer
– Specialpedagog
– Ska kunna svenska och engelska
– Viss erfarenhet av kursgenomförande, utveckling av applikationer, marknadsföring och försäljning, textproduktion, fakturering och service är meriterande men inget krav.

Personlige egenskaper
Vi söker dig som brinner för läs- och skrivutveckling i skolan och som vill göra skillnad för många barn och unga som inte uppnår sin potential idag. Vår vision är att ingen ska gå med en oupptäckt dyslexi.

Du har en “entreprenörsanda” och vill vara med och skapa något nytt. Du är självgående och serviceinriktad.

Vi erbjuder
Du kommer att utbildas och successivt få ansvar. Du är välkommen att börja som timanställd eller i en 30-60% tjänst medan vi bygger upp marknaden, men vi räknar med att det blir en full tjänst under 2025. Till att börja med kan du ha ett hemmakontor, men måste räkna med en del resor.
Rätt kandidat kan ges utökat ansvar som “landschef” med ytterligare ansvar för strategi, ekonomi, försäljning, fakturering och personal. En landschef kommer att få aktieoptioner/bonus.

Arbetsuppgifterna kommer att variera och förändras i takt med att vi växer.
Under 2024/2025 kommer arbetsuppgifterna att vara:

Kurs
• Dagskurser/certifieringskurs i Sverige för nya användare.
• Webbseminarier om specialpedagogiska ämnen

Service
• Direkt service till användare via telefon och e-post.
• Pedagogiskt stöd och stöd till användare.
• Vara länken mellan utvecklingsavdelningen (Norge) och användarna.

Marknadsföring och försäljning med stöd från Norge
• Producera textinnehåll för marknadsföring och webben.
• Marknadsföring av provet och kursen i sociala medier och på webben.
• Presentera Dysmate på konferenser.
• Webbseminarier och produktdemonstrationer online.

Produktutveckling
• Bidra till rekrytering av skolor för standardiserings- och valideringsstudier.
• Bidra till produktutvecklin

Literate Team 2024
Bli en del av vårt team

Om Dysmate

Dysmate är en förkortning för Dyslexi Markör test.

• En nyckelfunktion är att verktygen är lätta att hantera. För att tillämpa proven måste testledaren genomgå en obligatorisk certifieringskurs. Du kan bli provledare om du är utbildad lärare, förskollärare, speciallärare, logoped, psykolog eller motsvarande. Testerna tar kort tid att genomföra och du får omedelbara resultat i ett lättförståeligt format. Testerna har dokumenterat hög reliabilitet och validitet. Dessutom har de hög integritetssäkerhet och kräver inga plugins i webbläsaren. Kort sagt, Dysmate möjliggör tidseffektiv identifiering av läs- och skrivsvårigheter och dyslexi.

• Dysmate-testen bygger på vad vi vet om dyslexi idag. De har tagits fram utifrån professor Nergård Nilssens egen forskning vid UiT, och de bygger på publicerade forskningsresultat från välrenommerade internationella forskargrupper. Testerna bygger alltså på robust forskning, över språk. Med andra ord mäter testen markörer som är universella – det vill säga som gäller oavsett i vilket språk och kultur de förekommer.

• Screeningtesten avgör läs- och skrivsvårigheter och risken för dyslexi. Uppföljningstesterna fastställer dyslexi. Certifieringskursen ger användarna god insikt i hur man tolkar profilerna, men rapporten kommer även ut med automatiserade profiler.

• Sammanfattningsvis kommer de två testerna (screening och uppföljning) att vara ett diagnostiskt test för att fastställa dyslexi.

Kontakta Bård Hall, VD Literate AS / Literate International AB om du är intresserad. bard [@] dysmate.no, +47 905 15 342. Ansök senast 16 augusti

Literate Team 2024-International
Bli en del av vårt team
Del på e-post
Del på Twitter
Del på Facebook

Dysmate Dyslexitester är utformad för att upptäcka läs- och skrivsvårigheter och dyslexi hos barn, ungdomar och vuxna.

Dyslexitesterna består av screeningtest och uppföljande tester, som i sin tur består av olika deltester.

Som ett led i vårt mål att stärka den allmänna kunskapen om dyslexi och läs- och skrivsvårigheter skriver vi artiklar som vi publicerar regelbundet.

Kommer du att meddelas när vi publicerar nya artiklar?

Rekommenderade artiklar
Literate söker en specialpedagog

Literate International AB söker en Specialpedagog!

Literate International AB söker en specialpedagog som kommer att ansvara för den internationella satsningen. Vill du bli vår första medarbetare på Literate International AB? Som vår första medarbetare på kontoret kommer din arbetsdag att bli mycket varierad och spännande.

LES MER

Webbinarium om dyslexi och en introduktion till Dysmate – ett nytt forskningsbaserat screeningverktyg

Tack till alla som har deltagit i webbinariet! Vi uppskattar ert intresse och engagemang! 

Vi planerar för närvarande normeringsstudien för de svenska Dysmate-testerna för högstadieelever (Dysmate-Y) och söker skolor som vill delta. Om du önskar att delta i normeringen för högstadiet (åk 7–9), be skolans rektor att skicka ett meddelande via www.dysmate.se/studie/

LES MER

Nyhetsbrev

Meld din interesse for å motta artikler skrevet av Trude Nergård Nilssen og spennende nyheter

Ved  å melde din interesse godtar du å motta markeds e-post fra Dysmate.no

Nyhetsbrev

Anmäl ditt intresse för att få artiklar skrivna av Trude Nergård Nilssen och spännande nyheter

Genom att anmäla ditt intresse godkänner du att ta emot marknadsmejl från Dysmate.se