certifieringskurs

Dysmate dyslexitester är utformade för att avslöja läs- och skrivsvårigheter och dyslexi hos barn, ungdomar och vuxna. För att bli testledare måste man vara utbildad förskollärare, lärare, speciallärare, specialpedagog, logoped, psykolog eller motsvarande.

Dysmate-testerna (Dysmate-A, Dysmate-Y och Dysmate-C) bygger på aktuell nationell och internationell forskning. Testerna kartlägger de mest kända riskindikatorerna på dyslexi.

För att kunna använda Dysmate-testerna måste du först genomföra en certifieringskurs. I dagsläget ges kurserna online, men i framtiden planerar vi även att erbjuda dagskurser.

På certifieringskursen får du lära dig mer om dyslexi, vad Dysmate-testerna mäter och varför samt hur man tolkar och förhåller sig till resultaten.

Vår online-kurs består av flera videoföreläsningar och kunskapstester. Genom att anmäla dig till kursen får du tillgång till kursmaterialet i 30 dagar.

Samtidigt får du en månads gratis provprenumeration för barn-, ungdoms- och vuxentesterna. I provprenumerationen ingår två tester av varje typ.

Själva kursen tar tre timmar att genomföra.

Videoföreläsningarna är uppdelade i kapitel så att du kan ta korta lektioner och fortsätta vid ett senare tillfälle. Efter varje kapitel får du ett kort kunskapstest som du måste klara för att komma vidare i kursen och få din certifiering. Förutom videoföreläsningarna innehåller kursen även praktiska exempel, olika testsituationer och filmer med tekniska förklaringar.

Efter avslutad kurs får du ditt certifieringsbevis som ger dig rätt att använda alla Dysmate-testerna.

Kursen innehåller följande:

Nyhetsbrev

Meld din interesse for å motta artikler skrevet av Trude Nergård Nilssen og spennende nyheter

Ved  å melde din interesse godtar du å motta markeds e-post fra Dysmate.no

Nyhetsbrev

Anmäl ditt intresse för att få artiklar skrivna av Trude Nergård Nilssen och spännande nyheter

Genom att anmäla ditt intresse godkänner du att ta emot marknadsmejl från Dysmate.se