BLI CERTIFIERAD FÖR DYSMATE DYSLEXITESTER

Dyslexi är en av världens vanligaste inlärningssvårigheter. Stora framsteg har gjorts i forskningen, och idag vet vi mycket om orsakssamband och om de tidiga och ihållande indikatorerna på dyslexi. Ändå har många barn, ungdomar och vuxna en oupptäckt dyslexi.

Dysmate-testerna (Dysmate-A, Dysmate-Y och Dysmate-C) bygger på aktuell nationell och internationell forskning. Testerna kartlägger de mest kända riskindikatorerna på dyslexi.

För att kunna använda Dysmate-testerna måste du först genomföra en certifieringskurs. I dagsläget ges kurserna online, men i framtiden planerar vi även att erbjuda dagskurser.

På certifieringskursen får du lära dig mer om dyslexi, vad Dysmate-testerna mäter och varför samt hur man tolkar och förhåller sig till resultaten.

Kurserna ger deltagarna uppdaterade kunskaper om dyslexi, forskningen bakom utvecklingen av testerna, testadministration och tolkning av resultat och testprofiler.

Observera att kurserna endast är för personer med relevant kompetens, t.ex. förskollärare, lärare, speciallärare, specialpedagoger, logopeder, psykologer och andra med liknande kompetens.

I priset för online-kursen ingår en månads gratis provprenumeration för Dysmate-A (vuxna), Dysmate-Y (ungdomar) och Dysmate-C (barn). Provperioden innehåller två kostnadsfria tester av varje typ. Läs mer om våra prenumerationer här.

 

ONLINE-KURSER

Vår online-certifieringskurs består av flera videoföreläsningar och kunskapstester. Genom att anmäla dig till kursen kan du få tillgång till kursmaterial i 30 dagar. 

  Kursen behandlar följande ämnen:

  Kursavgiften för onlinekurser är 1950 NOK + moms.

  Kursen i sig tar ca. tre timmar att slutföra, och du får certifieringscertifikat som gör att du kan använda Dysmate dyslexi tester för barn, ungdomar och vuxna.

  DAGSKURS

  Literate arrangerar certifieringskurser flera gånger per år.

  Programmet för kursen:

  Kursavgiften för dagliga kurser och ett års prenumeration är 5950 NOK + moms .

  Prenumerationen gäller för barn-, ungdoms- och vuxentestet eller, om tillämpligt, en fullständig prenumeration på de villkor som beskrivs i avsnittet “Priser och villkor för köp” .

  VÅRA TRÄNARE:

  Tränare DAGSKURS

  Dr. Trude Nergård Nilssen, professor i specialpedagogik vid institutionen för lärarutbildning och pedagogik vid UiT – Norges arktiska universitet. Hon har lång erfarenhet som pedagogisk-psykologisk rådgivare och grundade Literate 2016.

  Trude Nergård Nilssen

  TRAINER WEBINAR / PRIVAT KURS

  Andreas Karth Roald är specialpedagog med lång och bred erfarenhet från Lärandenätverket och gymnasiet. Han har bred kompetens inom norsk språkutbildning för minoritetsspråk, yrkesutbildning och specialpedagogik.

  Översikt över kurser 1

  TRAINER WEBINAR / PRIVAT KURS

  Laila Elverum är utbildad från UiT. Hon arbetar för närvarande 50% position som loggad på Namsos Hospital och 50% som privat loggad. Hon har mångårig erfarenhet från grundskolan som kontaktlärare, speciallärare och som specialsamordnare samt som PP-rådgivare och kommunalt utlogd.  

  Översikt över kurser 2

  TRAINER WEBINAR / PRIVAT KURS

  Liv Gjertrud Koløen arbetar idag som speciallärare på Langeland, utbildare för Lingit och rådgivare i Dysleksi Norge. Hon är utbildad specialpedagog inom läs- och skrivsvårigheter och har mångårig erfarenhet från grundskolan som kontaktlärare och specialpedagog

  Översikt över kurser 3